FAQ

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, gebruik dan de contact pagina.

Algemeen

Wat is ByRival?

ByRival is een financiële dienstverlener en biedt betaaloplossingen voor de sierteeltsector. Met ByRival kunt u eenvoudig betalingen incasseren van uw klanten in 17 Europese landen, inclusief kredietverzekering.

Waarom zou ik ByRival gebruiken?

Via ByRival kunt u gemakkelijk en snel geld incasseren van uw klanten, tegen lage tarieven. De mensen achter ByRival hebben jarenlange ervaring in de sierteeltsector en beschikken over een uitgebreid netwerk in de belangrijkste bloemenlanden. Door de interne kennis van software ontwikkeling, betalingen, kredietverzekering en debiteureninformatie heeft u met een professioneel team te maken. Een compleet overzicht van de voordelen vindt u hier.

Hoe werkt ByRival?

Nadat een leverancier zich geregistreerd heeft, zijn er 3 opties:

  1. Vraag uw softwareleverancier om uw systeem via een API koppeling te verbinden met ByRival, zodat facturen automatisch verstuurd kunnen worden naar ByRival en automatisch worden opgenomen in het betaalproces.
  2. Stuur uw facturen automatisch per e-mail naar ByRival, zodat ze geïmporteerd worden in uw ByRival account.
  3. Log in op uw ByRival account, upload de factuur, selecteer de koper, vul het totaal te incasseren factuurbedrag in (inclusief en exclusief BTW) en selecteer de incassodag.

Wat zijn de voordelen van ByRival?

Het grote voordeel van het gebruik van ByRival is dat u gemakkelijk betalingen van uw klanten kunt incasseren via een zakelijke Europese incasso (SEPA Direct Debit B2B) en Credit card, tegen lage tarieven. Daarnaast zorgt de kredietverzekering ervoor dat u met vertrouwen zaken kunt doen.

Zijn er verschillende pakketten of tarieven?

Er is een commissietarief (1.2%) voor transacties in Nederland en een commissietarief (1.4%) voor internationale transacties. Dit is inclusief kredietverzekering. Daarnaast betalen leveranciers maandelijks administratiekosten tussen de €25 en €80, afhankelijk van het aantal kopers. Alle tarieven vindt u hier.

Ik wil een Leverancier worden, wat moet ik doen?

Leveranciers dienen zich te registreren by ByRival en een registratie- en KYC-proces af te ronden bij onze Betaaldienstverlener (PSP) CM.com. Neem contact met ons op zodat wij een (virtuele) afspraak kunnen inplannen.

Ik wil een Koper worden, wat moet ik doen?

Kopers hoeven zich alleen maar te registreren en een doorlopende SEPA Direct Debit B2B machtiging aan CM.com en hun bank te verstrekken, om SEPA incasso toe te staan. Registreer u hier.

Wat is een KYC-proces of KYC check?

Leveranciers die zich registreren bij ByRival en CM.com, dienen een KYC-proces te doorlopen. Een KYC-proces, ook wel Know Your Customer proces, is een reeks due diligence processen die door ByRival en CM.com worden gebruikt om de identiteit, juistheid en risico’s te beoordelen die gepaard gaan met het onderhouden van een zakelijke en financiële relatie met leveranciers. Dit is een vereiste procedure om te voldoen aan de wettelijke regelgeving.

Een uitgebreide omschrijving van het KYC proces vindt u op de website van de Betaalvereniging.
Heeft u vragen over het KYC proces? Neem dan contact met ons op.

Welke bedrijven zijn geregistreerd bij ByRival?

Nadat u zich heeft geregistreerd bij ByRival, kunt u een lijst vinden met alle bedrijven die bij ByRival zijn geregistreerd. Als uw klant niet zichtbaar is, heeft deze zich waarschijnlijk nog niet bij ByRival geregistreerd. U kunt uw klant uitnodigen om zich als koper te registreren.

Waarom is mijn klant niet zichtbaar in ByRival?

Als uw klant niet zichtbaar is, heeft hij zich waarschijnlijk nog niet bij ByRival geregistreerd. U kunt uw klant uitnodigen om zich als koper te registreren.

In welke landen kan ik ByRival gebruiken?

ByRival kan gebruikt worden in 17 Europese landen:
Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Slowakije, Slovenië, Griekenland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, en Ierland.

Leveranciers en kopers die een Euro-bankrekening hebben in één van deze landen, kunnen zich inschrijven voor een ByRival account.

Wie is CM.com?

CM.com is een gelicenseerde betaaldienstverlener die internationale en binnenlandse betaalmethoden en geïntegreerde betaaloplossingen aanbiedt. ByRival heeft een contract met CM.com, die de SEPA Direct Debit B2B transacties voor ByRival verzorgt.

Hoe werkt een kredietverzekering?

Transacties die via ByRival geïncasseerd worden zijn herverzekerd bij kredietverzekeraar Atradius, één van de grootste kredietverzekeringsmaatschappijen ter wereld. ByRival heeft een gespecialiseerd team dat dag in dag uit zorg draagt voor kredietonderzoek en het verstrekken van kredietlimieten. U heeft een compleet overzicht van uw verzekerde klanten en de verzekerde bedragen, zodat u altijd weet of u met of zonder risico handelt. Natuurlijk kan niet iedere klant verzekerd worden. De voorwaarden voor de kredietverzekering kunt u vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Zijn mijn transacties automatisch verzekerd?

ByRival heeft een gespecialiseerd team dat dag in dag uit zorg draagt voor kredietonderzoek en het verstrekken van kredietlimieten. U heeft een compleet overzicht van uw verzekerde klanten en de verzekerde bedragen, zodat u altijd weet of u met of zonder risico handelt. Natuurlijk kan niet iedere klant verzekerd worden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens zullen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. ByRival gebruikt uw gegevens niet voor andere doeleinden dan vermeld in de Algemene Voorwaarden.

Wat moet ik doen als ik andere vragen heb?

Neem contact met ons op als uw vragen nog niet beantwoord zijn.

Transactie

Is ByRival een betaalplatform?

Nee, ByRival is geen betaalplatform maar een financiële dienstverlener. Via ByRival kunt u eenvoudig betalingen incasseren van uw klanten in 17 Europese landen. ByRival werkt samen met betaaldienstverlener CM.com die zorg draagt voor de zakelijke Europese incasso’s (SEPA Direct Debit B2B). CM.com beschikt over alle benodigde vergunningen en voldoet aan de geldende regelgeving.

Voldoet ByRival aan de PSD2 regelgeving?

ByRival hoeft niet te voldoen aan de PSD2 (Payment Service Directive) regelgeving, omdat ByRival gebruik maakt van een externe betaaldienstverlener, CM.com, die zorg draagt voor het incasseren van de transacties. CM.com beschikt over alle benodigde vergunningen en voldoet aan de geldende regelgeving.

Is mijn geld veilig?

Zodra er een succesvolle zakelijke Europese incasso (SEPA Direct Debit B2B incasso) heeft plaatsgevonden, is uw geld veilig. De betalingen worden geïnd door betaaldienstverlener CM.com. Dit is een bekende beursgenoteerde onderneming dat voldoet aan alle veiligheidsregels en technologieën voor een veilig online betaalsysteem.

Wanneer ontvang ik een uitbetaling?

De betaaldienstverlener zal binnen 5 dagen nadat de transactie succesvol is geïncasseerd overgaan tot uitbetaling, met uitzondering van weekend- of feestdagen.

Waar kan ik mijn uitbetalingsgegevens vinden?

U kunt uw uitbetalingsgegevens terugvinden in uw ByRival account. Selecteer een periode en download het gevraagde overzicht.

Wat is een storno?

Een storno (ook wel Reversal genoemd) treedt op wanneer de koper tijdens de incasso niet genoeg geld op zijn bankrekening heeft staan om een succesvolle incasso te voltooien en de incasso daardoor mislukt. ByRival zal de transactie op de eerstvolgende werkdag opnieuw invoeren.

Administratie

Welke kosten moeten kopers betalen?

ByRival rekent geen kosten voor kopers. Leveranciers betalen alle kosten voor de transacties. Een overzicht van de kosten vindt u hier.

Welke kosten moeten leveranciers betalen?

ByRival rekent 1.2% commissie over de geïncasseerde bedragen voor Nederlandse transacties en 1.4% commissie voor internationale transacties. Daarnaast betalen alle actieve leveranciers tussen de €25 en €80 per maand aan administratiekosten, afhankelijk van het aantal kopers waarbij wordt geïncasseerd.

Een overzicht van de kosten vindt u hier.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Aan het eind van elke maand ontvangt u een factuur per e-mail met vermelding van de kosten (transactiekosten, maandelijkse kosten, BTW) tenzij anders overeengekomen. U ontvangt alleen een factuur wanneer u gebruik heeft gemaakt van de diensten van ByRival.

Wanneer worden de administratiekosten in rekening gebracht?

De maandelijkse administratiekosten bedragen tussen de €25 en €80 en worden alleen in rekening gebracht wanneer u in de betreffende maand gebruik heeft gemaakt van de diensten van ByRival. Indien er geen transacties zijn geweest vanuit uw bedrijf, ontvangt u geen factuur.